Nummer 100 18 september
Tidigare bybo skaffar flytetyg
Bo "Bärse" Skoglund, tidigare bosatt i byn, meddelade i veckan att han äntligen skaffat båt. Enligt uppgift rör det sig om en s.k. Solvigg. Namnfrågan är inte löst, men mycket tyder på att ägaren kommer att kalla den för Poffe. "Egentligen skulle den ha hetat Bosse men jag hade druckit ett par öl när jag skulle förklara vad de skulle skriva på aktern".
DECIMERAT BÅTBESTÅND
Under städdagarna vid Berglunds observerade BN att det serverades bål. Vi tog en närmare titt på evenemanget.
"Jag eldar upp lite gamla båtar", säger G Lax, ansvarig för brandsäkerheten. "Nu har jag bara fyra stycken kvar."
Svampen slut i skogen
Vid Naturvårdverkets senaste räkning visade det sig att all svamp i skogen nu är plockad. Även beståndet på Sandön tycks vara helt skövlat. "Vi misstänker att någon gör detta industriellt och använder plockare som kommer från sydligare länder", säger Naturvårdsverket.
Nytt utomhuskök invigt
Byns marockanska restaurant serverar både flygande servetter och kallskuret. Dessutom huserar byggnaden både tombola och pilkastning vid sedvanliga festligheter under Bolviksnäsyran i augusti. BN:s Matpatrull har ännu inte haft möjlighet att provsmaka menyn.
Höjda lånenivåer
Vi såg flera mäklare med minräknare i byn under gårdagen. "Vi ska belåna huset ända upp till skorstenen", säger "Lill-Tjadden" Plogström då BN tittar förbi. "Vi har för låga ränteavdrag sedan Ylva började på banken. Dessutom har vi installerat Bankomat i öppna spisen."
PRESSARKIVET
- Har du ett nyhetstips? Skicka till bolviksnews@bolviksnas.com -

Hitta bland våra andra sidor!